Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit

FOLLOW ME

TWITTER GPLUS FACEBOOK BEHANCE PINTEREST

2018 Κοχλίας

Κοχλίας

 Η Στοά Μακάσι (η λέξη τουρκική και σημαίνει: τόπος φύλαξης κλειδιών) των τειχών της πόλης του Ηρακλείου, σημείο αναφοράς για το πρόσφατο παρελθόν της πόλης, είναι ένα μουσείο μνήμης και ιστορίας. Αυτός ο φορτισμένος χώρος επιλέχθηκε  για να εκτεθούν έργα Μνήμης και Ιστορίας που αποτίουν σεβασμό στην ιερότητά του. Αποδίδουν τον ελάχιστο φόρο τιμής προς τους εκατοντάδες Κρήτες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης που βίωσαν τη ναζιστική θηριωδία, ενώ θέτουν παράλληλα και διάφορα ερωτήματα.

Εγκαταστάσεις σε σχήμα: Σπείρας, Βέλους,  DNA, Σείστρου   κ.α.  κατασκευασμένες από όστρακα σαλιγκαριών περασμένα σε ατσαλόσυρμα  και πετονιά (5.000 όστρακα).

Ως βασικό σύμβολο των εικαστικών κατασκευών επιλέχτηκε το όστρακο του κρητικού σαλιγκαριού, καθώς το κενό κέλυφος είναι σύμβολο θανάτου, ενώ ταυτοχρόνως, το σπειροειδές σχήμα του συμβολίζει την ανέλιξη και την αθανασία.

 

Διάρκεια :

20–30 Μαΐου 2018.

Τοποθεσία:

Στοά Μακάσι, Ενετικά Τείχη Ηρακλείου, Κρήτη.

Διοργάνωση :

Δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών και  τη στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.