Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit

FOLLOW ME

TWITTER GPLUS FACEBOOK BEHANCE PINTEREST

2008 Επιστήμη  και τέχνη

Επιστήμη  και τέχνη

Η Ε.Ε.Φ, τόσο µε τα δύο αυτά Διεθνή Συνέδρια, όσο και µε τα πολλαπλά τοπικά συµπόσια µε θέµα την «Επιστήµη και Τέχνη» που έχει διεξάγει, θέτοντας ως κύριο ζητούµενο την κοινή πορεία της Επιστήµης µε την Τέχνη, στοχεύει:

Α) στην υπενθύµιση της εµβέλειας των Φυσικών Επιστηµών και στο χώρο της Τέχνης, µε ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση των σηµερινών και µελλοντικών επιστηµόνων στους µεγάλους και κύριους στόχους της.

Β) στη δυναµική παρέµβαση της Επιστήµης στο σηµερινό ελληνικό αλλά και παγκόσµιο γίγνεσθαι.

Το 2ο Διεθνές Διεπιστηµονικό Συνέδριο έχει ως θέµα: «Επιστήµη και Τέχνη: κοινή πορεία προς το Ωραίο και την Αλήθεια». Στους νεότερους χρόνους, από τον 17ο αιώνα και εξής, φαίνεται ότι δύο διαπιστώσεις σχετικές µε την Επιστήµη και την Τέχνη έχουν καταστεί σχεδόν αυτονόητες στη συνείδηση των δυτικών κοινωνιών. Η πρώτη διαπίστωση, που αφορά την Επιστήµη, την θεωρεί ως την κατεξοχήν µέθοδο για την αναζήτηση και εύρεση της Αλήθειας, ενώ την ίδια στιγµή συχνά εκτιµά ότι στην αναζήτησή της αυτή, η Επιστήµη δεν λαµβάνει ιδιαίτερα υπόψη το Ωραίο και την Οµορφιά του κόσµου, θεωρώντας τα υποκειµενικά και άνευ µεγάλης σηµασίας. Από την άλλη πλευρά, σύµφωνα µε τη δεύτερη διαπίστωση, η Τέχνη συχνά θεωρείται ως ο χώρος καταγραφής και αναµέτρησης µε την Ωραιότητα του κόσµου, αλλά χωρίς ουσιαστική συµµετοχή στην αναζήτηση της Αλήθειας.

Διάρκεια :

17–20 Ιανουαρίου,  2008.

Τοποθεσία:

Τεχνόπολις Αθήνα.

Διοργάνωση :

Ένωση Ελλήνων Φυσικών(Ε.Ε.Φ), 2° Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο.

Καλλιτέχνες:

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΔΡΕΟΥ,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΟΥ(ΔΗ)Σ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΚΗΣ, ΤΙΝΑ ΔΟΓΟΡΙΤΗ, BΑΣΙΛΗΣ ΑΡΑΠΗΣ, ΑΝΝΑ ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΥ, MICHELE PALANO, ΣΑΦΊΚΟΥ ΜΑΡΊΝΑ, ΛΙΛΗ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΟΥΡΜΟΥΖΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΦΙΔΑ, ΕΥΑ ΚΑΤΣΑΪΤΗ, ΕΛΕΝΗ ΑΡΝΙΔΗ, ΖΑΧΑΡΙΑΣ Ν. ΤΣΑΜΑΝΔΟΥΡΑΣ, ΗΛΙΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, ΣΗΜΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ (ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΒΡΑΝΑ ΓΙΟΥΛΗ, ΓΡΑΦΑΚΟΥ ΠΕΓΚΥ, ΜΗΝΑΡΙΤΖΟΓΛΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ, CARMEN POENARU, SHUKOV VADIM)