Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit

FOLLOW ME

TWITTER GPLUS FACEBOOK BEHANCE PINTEREST

2011 Βασιλική Αγ. Μάρκου

Έκθεση Ζωγραφικής της Άννα Σαλούστρου

 

Η ενότητα των έργων της Άννας Σαλούστρου που παρουσιάζεται την τρέχουσα περίοδο, μοιάζει να αφηγείται  στο θεατή περιπέτειες από τον μικρόκοσμο και μεγαλόκοσμο. Με  θεματική αφετηρία τη δημιουργία και  τη γένεση, τα έργα της αποτυπώνουν στιγμές από τη ζωή του σύμπαντος,  μοιάζοντας να  “αιχμαλωτίζουν” στιγμές του.

Με ξεχωριστή τη χρήση λάκας και των μαρκαδόρων λαδιού, συνθέτει ασπρόμαυρες αφαιρετικές μορφές και χρωματιστούς ποικιλόμορφους όγκους αντίστοιχα, διατυπώνοντας μια καλλιτεχνική γραφή με ταυτότητα.

Εντύπωση προξενούν τα σύνολα χρωματικών κηλίδων που φέρνουν στο νου κυτταρικά μόρια, στοιχεία αστροφυσικής ή ηφαιστιογενείς πύρινες γλώσσες. Με τη χρήση αυτόματης γραφής, η Άννα Σαλούστρου πραγματεύεται μορφές “εκρηκτικές” και σπονδυλωτά αφαιρετικά ίχνη. Οι αφαιρετικές συνθέσεις, αλληλένδετες με γεωμετρικά στοιχεία, μοιάζουν να ενώνονται μεταξύ τους ως συνεχείς, αναπόσπαστοι κρίκοι μίας αλυσίδας, θυμίζοντας ενίοτε σώματα “κλεψύδρες” ή τοξωτές χορδές.

Θέτοντας ερωτήματα για τη γένεση του σύμπαντος, για το αενάως κινούμενο και συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον του, για τις δυνάμεις και τις ενέργειες που δρουν και αντιδρούν στο εσωτερικό του, η Άννα Σαλούστρου αναζητά  τον ρόλο του ανθρώπου. Πραγματεύεται τον άνθρωπο, που παρατηρητής του σύμπαντος και μαζί κομμάτι και μέλος του, αναζητά μέσα από τις αισθήσεις του απαντήσεις στα ερωτήματα  για την ύπαρξή του.  Τον θεατή της, τον  ρωτά :Ονειρικό ή πραγματικό; Συγκεκριμένο ή αόριστο; μεταφυσικό ή φυσικό; Ορατό ή αόρατο;

Ειρήνη Κ. Γρηγοράκη    Φιλόλογος, Ιστορικός Τέχνης

 

Διάρκεια :

18-30 Απριλίου,2011.

Τοποθεσία:

Βασιλική Αγ. Μάρκου, Ηράκλειο, Κρήτη.